Hiba a lekérdezésben: - Sztorizó történetek
        
2019. február 17., Donát       


 Vissza a főoldalra | Legújabbak | Legnézettebbek | Címketár | Archívum | Felhasználóink
Perfekt angol lett a cseh motoros az ütközés után Írta: D.Szilard, 2008.03.20
Tagek: angol, cseh, motor, ütközés, verseny, ágy, amnézia, újságíró, kórház, orvos 0 db komment

45 percig feküdt eszméletlenül karambolja után egy cseh motoros, majd mikor magához tért, tökeletesen, akcentus nélkül beszélt angolul.
A 18 éves Matej Kus korábban alig beszélt néhány szót angol nyelven. Egy versenyre érkezett Angliába, de a futamon összeütközött egy másik motorossal, és esés közben alaposan megütötte a fejét. A háromnegyed órás eszméletlen állapot után egyszer csak felült ágyában és tökéletes angolsággal érdeklődött arról, hogy hol van és mi történt vele. Az orvosok szerint úgy beszélt akár egy londoni tévébemondó. Az emlékezetkiesés 48 óráig tartott, majd ahogy Matej fokozatosan visszanyerte emlékezetét, angol tudása azzal arányosan fakult. A motoros elmondta az újságíróknak, hogy most már biztos, hogy megtanulja a nyelvet, nem vár a következő fejbekólintásra. Az orvosok szerint Matej egy nagyon ritka kórban szenvedett két napig: az úgynevezett Idegen Kiejtés Szindróma akkor fejlődik ki, ha valaki azon a ponton sérül meg a fején, ami közel van a beszédközponthoz.

Forrás: Daily Mail, 2007. szeptember 14.
Kép: GasMunky, www.flickr.com.

A történet közlését köszönjük a www.okorszem.hu-nak.

Küldd el ezt a történetet egy ismerősödnek!
Share

Kommentek

- Még nincs komment -

Név:
E-mail:
Komment:
Megerősítő kód:

Kérünk, valamennyi mezőt tölts ki!

E-mail címed nem jelenik meg az oldalon, és adatvédelmi szabályzatunk értelmében nem adjuk ki harmadik fél számára.

Fontos, hogy a megerősító kódot karakterhűen billentyűzd be, a kis- és nagybetűk is számítanak. Megerősítő kód használatára az internetes robotok által okozott tartalomelárasztás kivédése miatt van szükség. Ez a látogatóink védelmét szolgálja, de regisztrált felhasználóink számára a belépést követően ez természetesen nem szükséges a kommenteléshez.

A Sztorizó legnézetteb címkéi:

barátság, női szív, csirke, férfi, házasság, kórház, bűnöző, háború, bölcsesség, busz, bácsi, veszély, költség, sport, mozi, iskola, mottó, kérdés, szabályzat, érdekes, vízóraakna, elmebeteg, erdő, vihar, szőke, csokoládé, pénz beszél, üveggolyó, csoda, orvos, humor, ceruza, mobiltelefon, iroda, mese, gyerek, magyar, mentő, szülő, idős, farkas, üzenet, vallás, kakas, levél, ablak, 11, munka, ház, autó, történelem, nevelés, máv, sorsolás, szegény, bíróság, juhász, vámpír, rablás, tolvaj, védőbeszég, tűz, megcsalás, , hála, király, pasi, végállomás, horvát, boldog, bártulajdonos, rendőr, modern, állat, állásinterjú, emlék, szemét, árvaság, telefon, cipész, ágy, spanyol, feleség, tehén, víz, intelligencia, tenger, élet, mondás, tájékoztató, büntetés, tök, ellenőrző, , kapitalizmus, ausztrál, halál, teszt, részeg, közgáz, munkahely, kína, börtön, iq, zuhanás, fiú, pénz, darwin-díj, dráma, menedzser, tanulság, esernyő, egyetem, barát, , fotó, szója, mérnök, ferrari, box, vonat, pap, szent péter, fáradtság, férj, kutya, csend, város, sör, mell, szeretet, lengyel, malac, nők, perel, kocsma, tilt, gázvezeték, trafipax, tűzoltó, élmény, szüret, hajó, ivás, cola, temetés, ember, rendszergazda, angol, meztelen,

Történetek |   |  Impresszum |  Jogi nyilatkozat |  RSS